31 maart 2018 - Amsterdam - Seattle - Las VegasDL143 31MAR AMS (Amsterdam) – SEA (Seattle) 10h15 : 11h35, flight time: 10u20, A330-300

Layover: 3u55

DL2793 31MAR SEA (Seattle) – LAS (Las Vegas) 15h30 : 18h08, flight time: 2u38, B717-200


Aangezien we al om 10:15 u vertrekken uit Amsterdam, zijn we deze nacht al blijven slapen in hotel Van de Valk Schiphol. Dat maakt het deze morgen toch wel heel wat rustiger opstaan en vertrekken. We nemen de hotelshuttle van 6:40 u en komen om 7 uur aan op de luchthaven. Een kwartiertje later zijn al onze reisgezellen er ook al en na een vlotte security check zijn we ruimschoots op tijd bij de gate.
Het vliegtuig vertrekt iets vroeger dan voorzien en na een bijzonder rustige vlucht met behoorlijk lekker eten en héél lekkere dessertjes landen we een halfuur vóór het voorziene uur, om 10:50 u plaatselijke tijd in Seattle. Het is dan 19:50 u Belgische tijd.
Over de immigrations control op de luchthaven van Seattle doen de meest schrikwekkende verhalen de ronde, zoals urenlang aanschuiven en daardoor aansluitende vluchten missen, maar wij zijn op amper 45 minuten door alle controles en hebben bovendien ook al onze bagage opgehaald en opnieuw afgegeven. Het zal er dus allemaal van afhangen op welk tijdstip men er is, maar bij ons in elk geval enkel maar positieve ervaringen.

We hebben nog 3 uur de tijd voor onze aansluitende vlucht naar Las Vegas en iedereen profiteert er van om nog eens de benen te strekken en wat rond te lopen.

Ook onze vlucht naar Las Vegas verloopt probleemloos en we landen om 17:45 u,  een kwartier vroeger dan voorzien.
Direct na het opstijgen krijgen we een bijzonder mooi uitzicht op Mt Baker, Mt St-Helen en Mt Rainier. En vooral bij deze laatste vliegen we wel heel dichtbij.
We halen onze bagage op en rijden met de shuttle naar de rental cars, waar we dankzij de skip the counter van Alamo direct naar de garage kunnen lopen om de auto’s op te halen. Dat zijn deze keer 3 full size SUV’s: 2x Nissan Armada, een ferm uit de kluiten gewassen 4x4 met een knoert van een V8-motor onder de kap, en een Suburban, eigenlijk een premium auto, maar we krijgen hem mee zonder opleg) en 1 standaard SUV (een Jeep Grand Cherokee). Maw hoeveel geluk kan men hebben, want van al onze reizen hebben we nog nooit dergelijke 4x4's gehad.

Het hotel is  amper 5 minuten rijden en nadat we daar zijn ingecheckt gaan we nog boodschappen doen naar de nabijgelegen Wallmart. Dat scheelt morgen een hoop tijd.

Het is 22 u als we tussen de lakens liggen. Het is dan precies 25 u geleden dat we opstonden in Amsterdam.


Aantal gereden km: 16
Overnachting in Homewood Suites by Hilton Las Vegas AirportGeen opmerkingen:

Een reactie posten