01 april 2018 - Las Vegas - Little Finland - HurricaneWe starten onze reis in hetzelfde hotel als waar we deze vorig jaar geëindigd zijn en de Homewood Suites by Hilton geven nog altijd een meer dan voortreffelijk ontbijt.
Iedereen van de groep is al om 7 uur aanwezig en is helemaal klaar om de eerste dag ter plaatse te beginnen. 

We rijden via de Las Vegas Strip naar het noorden en stoppen uiteraard eens bij het Las Vegas sign voor een groepsfoto.


Valley of Fire laten we deze keer links liggen (of eigenlijk "rechts), en we rijden ineens door tot Mesquite, waar we de snelweg verlaten en onze eerste dirt roads gaan opzoeken.
We gaan voor het eerst naar Little Finland (aka Hobgoblin's Playground). Daar waren we eerder nog nooit omdat het ofwel niet paste in de planning ofwel omdat de lange aanrijroute langs hoofdzakelijk dirt roads er niet berijdbaar was op het ogenblik dat wij er waren.
Nu is het al vrij lang droog in de regio en is het dus de ideale gelegenheid om dit mooie gebied te bezoeken.

We maken nog een korte stop bij Whitney Pockets met zijn kleurrijke rotsen.Hier stopt ook de verharde weg en vanaf hier is de "weg" naar Little Finland ook nu vrij slecht en het schiet dan ook niet echt snel op. Niet zozeer het zand doet ons traag rijden, maar veeleer de ontzettend vele keien en putten.

Maar het levert wel spectaculaire beelden op.Onze voorlopig nog vrij propere autokaravaan.
Nicole vindt dirt roads rijden precies niet echt vervelend...


Ondanks de high clearance, toch nog heel nipt.


Evelien en William


De medereizigers weten al heel snel wat dirt roads zijn.


Ook "de meisjes", Lianne, Nicole en Anna, zien het helemaal zitten.


Samen met mijn liefste...al even gek van deze regio als ikzelf...


Heel merkwaardig zijn de bijzonder mooie palmbomen aan de rand van Little Finland.


Als we eenmaal bij Little Finland zijn, is het tijd voor de lunch. Vroeger moest men hier beneden parkeren, maar de BLM heeft enkele jaren geleden de afsluiting opnieuw verwijderd en nu kan men helemaal tot boven rijden...althans met de juiste auto, want William en Evelien moeten passen met hun Suburban. Dit is immers geen 4x4 en de wielen spinnen op de steile zandhelling. Dat is uiteraard wel de biotoop voor de Nissan Aramada en Jeep Grand Cherokee.


Na de lunch vertrekken we om het gebied te gaan verkennen, waarbij we beginnen met het achterliggende deel dat niet zichtbaar is vanaf de parking.

Leen, Caroline en Steven beklimmen de eerste helling.


Heel mooie uitzichten op de gekleurde rotsen in de verte.April is het seizoen dat de cactussen bloeien.Al vrij snel zien we de meest bizarre rotsvormen.
Deze rots lijkt precies te zeggen dat we ver genoeg zijn en we maken dan ook rechtsomkeer om vervolgens het voorste gedeelte, het eigenlijke Little Finland, te gaan verkennen.Hier zijn de écht mooie én bizarre rotsstructuren te vinden en het is dan ook een echt walhalla voor de fotografen onder ons. Er worden dan ook ontzettend veel plaatjes geschoten. De mooie wolkenlucht was daarbij graag meegenomen.


Hier de track van onze hike: Alltrails - Little Finland

We blijven hier tot rond 16:30 u en vangen dan de lange terugrit aan met onderweg nog heel wat fotostops van de bijzonder mooie Joshua trees en pictoglyphs.


Hoe later op de dag, hoe mooier de rotsen worden van Whitney Pocket.Onze laatste stop is bij de Oz Bundy Ranch, en dat zijn niet de eerste de beste...Oz Bundy Ranch


Aangezien we de grens met Utah oversteken, dienen we de klok een uur door te draaien, waardoor we pas om 20:40 u bij het hotel aankomen.
Een snelle hap bij McDonalds sluit de avond af.

Het weer: heel mooi, 30°C

Aantal gereden km: 369
Overnachting in Quality Inn Zion

2 opmerkingen: