06 april 2018 - Hanksville - Green RiverHet motel serveert geen ontbijt en we eten dan maar iets op de kamer, van waar we om 9 u vertrekken voor onze volgende dag.

Vandaag staat er maar één, ook voor ons nog onbekende, hike op het programma, die naar de Wild Horse Window, een 4.5 km lange trail. Het hoogteverschil is met 155 m verwaarloosbaar te noemen.

We kunnen een deel van ons einddoel in westelijke richting al zien vanaf de trailhead.


Er zijn twee gigantische openingen in de brug waardoor het precies is of ze uitkijkt over de vallei. Om die reden wordt het soms ook the Eyes of Sinbad genoemd.
De aanwezigheid van Ulrikke op deze foto laat duidelijk de grootte van de openingen zien.


Deze hike is een absolute aanrader, heel eenvoudige familiewandeling met een bijzonder mooie beloning op het einde.


We zien ook enkele pictographs binnen in Wild Horse Window. Maar later vernemen we dat men eigenlijk niet zeker weet hoe oud die zijn en of deze er niet in recentere tijden opgeschilderd werden.Heel merkwaardig is dat de akoestiek hier zo goed is, zelf nog heel wat beter dan bij Dance Hall Rock (Hole in the Rock Road). Iemand die binnen in de Window gewoon spreekt is er tot ver buiten perfect te begrijpen. Heel bijzonder.

We blijven hier vrij lang genieten van de omgeving en vertrekken na zowat 45 minuten terug naar de auto.


Het is de bedoeling om van hieruit een short cut te nemen naar de I-70, maar deze dirt road is echt niet te doen voor onze, nochtans uit de kluiten gewassen, auto's.


De omgeving is hier echter wel ongelooflijk mooi, maar we moeten door een canyon rijden waarbij we denken dat het eerder om een wandelroute gaat dan om een dirt road voor een auto...
De 2 auto's met de meeste clearance zouden het misschien nog gehaald hebben, maar de andere 2 absoluut niet. Vooraleer schade aan te brengen aan de auto's besluiten we dan ook wijselijk om rechtsomkeer te maken en om via de Temple Mountain Road naar de I-70 te rijden. En ook deze biedt heel wat mooie uitzichten.Op het einde van deze weg stoppen we voor de lunch. Er staat een bijzonder strakke wind en dan is het zaak om de auto's in de juiste richting te plaatsen.Een herhaling van vorig jaar is de Buckhorn Draw Road en de Wedge Overlook, ook wel de Little Grand Canyon genoemd. De dirt road daar naartoe biedt bijzonder mooie uitzichten.

We rijden voortdurend door deze prachtige omgeving richting de Wedge Overlook en...het uitzicht blijft hier ook echt wel verbazen.

Hier nemen we heel wat tijd voor fotoshoots.

Tomas en Anna in een merkwaardige houding...

De drie Nederlandse meiden, Lianne, Nicole en Anna...I wish I could fly...

Mijn liefste in een fantastisch decor.

Op de terugweg stoppen we nog bij het Buckhorn Wash Pictograph Panel, Nog even ter verduidelijking: een "pictograph" wordt geschilderd op een oppervlak terwijl een "petroglyph" uitgesneden worden uit bv een rots.


Het Buckhorn Wash Pictograph Panel is zowat 40 meter breed en dateert van zo'n 2000 jaar geleden.Onze laatste stop is langs de I-71 bij Spotted Wolf Canyon van waar we een heel mooi uitzicht hebben over de San Rafael Reef.


We komen om 19 u aan bij het hotel.

's Avonds gaan we met onze Nederlandse vrienden eten in het Mexicaans restaurant La Veracruzana.


Het weer: zon en wolken bij 21°C

Aantal gereden km: 266
Overnachting in Super 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten