07 april 2018 - Green River - HanksvilleVorig jaar stonden zowel Five Hole Arch als The Great Gallery op het programma, maar toen werd Tomas plots ziek en brachten we een groot deel van deze dag door in het Medical Center in Green River.
Vandaag voelt iedereen zich kiplekker en we vertrekken dan ook vol goede moed naar onze eerste bestemming: de Five Hole Arch.
Het is een lange aanrijroute, voortdurend over dirt roads en vooral het laatste stuk ligt er bijzonder slecht bij.
Gelukkig raakt iedereen heelhuids op het slick rock plateau waar we parkeren. Met iedereen worden 8 personen bedoeld. De andere vier besluiten om een snipperdag te nemen en eens naar Moab te rijden. Als dat maar goed afloopt... én Moab én spring break én zaterdag... niet direct synoniem voor "rustig"...

De hike naar Five Hole Arch biedt voortdurend schitterende uitzichten op Canyonlands, de Green River en de La Sal Mountains op de achtergrond.

Als we bij Access Arch komen, weten we dat we heel dichtbij Five Holes Arch zijn, maar die kunnen we pas zien eens we nog een richel overgestoken hebben.

Access ArchDe hike naar Five Hole Arch is eigenlijk a walk in the park, maar om ook effectief bij de arch te komen, heeft men best geen hoogtevrees. Eén verkeerde stap en men ligt op hetzelfde niveau van de Green River die zich hier als een blinkend lint door Two Mile Canyon slingert.Five Hole Arch (ook wel Colonnade Arch genoemd) heeft drie openingen aan de voorkant en twee aan de bovenkant, maar toch wel heel bijzonder is.


Na wat klauterwerk komen we binnen in de arch terecht.
We blijven hier een tijdje genieten van de uitzichten en de bijzonder aangename temperatuur.
Na een klein uurtje gaan dan terug naar de auto. We lopen eerst nog langs Crocodile Rock. Niet moeilijk raden waar deze rots haar naam vandaan heeft. Een andere naam is Dragon Teeth.
We eten onze lunch bij de auto en dat is "a lunch with a view", met de majestueuze La Sal Mountains op de achtergrond en Canyonlands op de voorgrond.


Eigenlijk stond nu nog The Great Gallery op het programma, maar de meeste medereizigers hadden wel graag eens een rustmoment ingelast en deze hike is toch ook 12 km en 290 meter hoogteverschil. Bovendien doemen aan de horizon de eerste, voorspelde, regenwolken op en dan willen we echt niet in deze dirt roads gevangen zitten.


We besluiten dus om maar ineens naar ons motel in Hanksville te rijden, onderweg nog regelmatig stoppend voor foto's.


We wanen ons op een bepaald moment precies in Namibië.


We rijden recht naar Factory Butte waar het al goed aan het regenen is.


Leen en Caroline, twee "zotte dozen"...


Als we nog zo'n 50 meter moeten rijden vóór we terug op de UT-24 komen, begint het inderdaad te regenen. Gelukkig hebben we net op tijd de dirt roads achter ons gelaten.

We komen op een voor ons ontiegelijk vroeg uur aan bij het motel, iets vóór 16 u.
Nadat we ingecheckt zijn, gaan we met Steven en Caroline iets drinken op het terras bij Blondies, rechtover het motel. We blijven er zowat 3 uur hangen en spreken over koetjes en kalfjes.

We hadden deze morgen al eten voorzien voor de avond en dat eten we dan ook op de kamer op.

Eigenlijk is zo'n rustige dag wel eens een leuke afwisseling en bovendien kwam de planning daarvan wonderwel uit met het voorspelde regenweer in de late namiddag.

Iets na 19 u komen ook de medereizigers aan die een uitstapje naar Moab gedaan hadden. Bij Arches blijkt het inderdaad ont-zet-tend druk geweest te zijn, met ellenlange files om het park binnen te rijden. Zij hebben dan ook de enige juiste keuze gemaakt: een bezoek aan het heel mooi Dead Horse State Park.

Het weer: 25°C, tot rond 16 u heel mooi en zon, daarna bewolkt en regen

Aantal gereden km: 161
Overnachting in Whispering Sands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten